Een van de grootste problemen als het om schoenen gaat, is de manier waarop ze worden gemaakt. Sommige bedrijven doen hun best om het milieueffect van hun schoenen te verminderen, maar er zijn ook bedrijven die nog een stapje verder gaan. Timberland is een van de weinige schoenenbedrijven die een koolstof negatief model heeft. Dit betekent dat hun schoenen niet bijdragen aan de opwarming van de aarde. Als je echter op zoek bent naar een duurzame schoen die er geweldig uitziet en geweldig aanvoelt, wil je misschien kijken naar een meer milieuvriendelijk merk. Wilt u meer leren over duurzame schoenen en hoe u uw impact op het milieu kan verminderen? Lees dan deze blog! 

Gorman

Een merk dat verder gaat dan dat is Gorman. Dit bedrijf neemt zijn verantwoordelijkheid ten opzichte van zijn arbeiders serieus door eerlijke lonen te betalen, veilige werkomstandigheden te creëren en te ontwerpen voor een lange levensduur. Het bedrijf begon zijn biologische label in 2007 en verminderde de plastic verpakking van bulkbestellingen met 90%. Voor een meer milieuvriendelijke sandaal, probeer Cocobelle. Dit Italiaanse merk gebruikt natuurlijk leer, wat betekent dat er geen schadelijke chemicaliën worden gebruikt. Ze maken hun schoenen ook met de hand, wat helpt water te besparen.

Stella McCartney

Als je geïnteresseerd bent in een meer milieuvriendelijke sneaker, zou je kunnen beginnen met Stella McCartney. De milieuvriendelijke schoenen van dit bedrijf maken gebruik van gerecycled polyester en merinowol. Het fabricageproces wordt ook met de hand gedaan, met driedimensionale breitechnologie. Ze recyclen ook hun verzenddozen om onnodig afval te vermijden. De iconische schoenen van het merk hebben ook een doos van gerecycled papier. Het is niet gemakkelijk om het verschil te zien tussen duurzaam en traditioneel, maar je zult het verschil wel kunnen zien als je ze eenmaal ziet.

Suggies

Een bedrijf als Suggies is toegewijd aan het verminderen van hun ecologische voetafdruk. Een gemiddelde schoen genereert ongeveer 30 pond aan koolstofuitstoot. De schoenen van Suggies zijn gemaakt van gerecycleerde plastic flessen en worden vervaardigd in verantwoorde Gold-gecertificeerde leerlooierijen. Ze worden ook op bestelling gemaakt, wat betekent dat er minder afval wordt geproduceerd. 

Veja

Een ander merk dat zich richt op duurzame materialen is VEJA. Dit merk produceert zijn sneakers van gecertificeerd biologisch katoen van boerenfamilies in Brazilië en wild rubber uit het regenwoud van de Amazone. Er is zowel Veja dames als Veja heren beschikbaar. De schoenen zijn ook gemaakt van plantaardige materialen en hebben recyclebare verpakkingen.

Rothy’s

Rothy's schoenen zijn populair op het internet, en ze zijn eco-bewust. Hun materialen zijn van duurzame oorsprong, wat beter is voor het milieu. Ze gebruiken ook gerecycled water, waardoor ze duurzamer zijn. Allbirds gebruikt ook wol die op kleine boerderijen wordt geproduceerd. Het merk zet zich ook in voor de gezondheid en veiligheid van zijn werknemers. De producten van het merk zijn niet alleen gemaakt van duurzame materialen, maar ze zijn ook veilig voor de planeet.

Veerah

Veerah is een voorbeeld van een cruelty-free schoenenmerk. Het gebruikt gerecycleerd plastic textiel voor hun schoenen en is ook 100% veganistisch. De naam Veerah betekent 'krijger' in het Portugees, en het merk maakt zijn schoenen van duurzame materialen. De producten worden gemaakt in ethisch gecertificeerde fabrieken. Ze worden vaak verkocht op Kickstarter. De producten van het bedrijf zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zodat je de look kunt aanpassen die je wilt.

 

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter