Het investeren in goud en zilver was een tijdje terug volop in het nieuws. Overal werd reclame gemaakt voor het investeren in goud en zilverbaren. Zo zag je posters voorbijkomen in het straatbeeld, hoorde je berichten op de radio en zelfs in het journaal kwam het veelvuldig voorbij. Vandaag de dag hoor je vooral veel over het investeren in digitale valuta. Toch blijft het investeren in goud en zilver in de top 5 van investeringsmanieren staan. Dit komt omdat het zeer veel voordelen kent. Daarover lees je meer in deze blogpost!

Voordelen van het investeren in zilver en goud

Investeren in goud en zilver is toegankelijk voor vrijwel iedereen. Met een lager budget kun je het beste investeren in zilver. Wel moet je rekening houden met de btw waar je mee te maken krijgt. Dit is niet het geval bij goud, aangezien goud bekend staat als een wereldwijd handelsproduct en zilver gewoon wordt gezien als een edelmetaal. Maar, ook in goud investeren is mogelijk vanaf een kleiner budget! Er zijn goudbaren verkrijgbaar al vanaf een zeer laag gewicht. Kies of je gouden munten wilt kopen of liever voor een gouden staaf gaat. Gouden munten zijn voordeliger voor mensen die beginnen omdat het gewicht meestal toch snel wat lager ligt dan bij een daadwerkelijke goudbaar.

Koop online

Wil jij ook beginnen met het investeren in goud? Je kunt goud kopen online. Zorg ervoor dat je dit alleen doet bij betrouwbare winkels. Dit goud is voorzien van een erkend keurmerk en bevat vaak ook nog een officieel certificaat ter aanvulling. Zo kun je bewijzen dat het over écht goud gaat en dit maakt het verkopen een stuk eenvoudiger. Je kunt ook silver kopen om in te investeren. Dit doe je ook gemakkelijk online.

Wanneer verkoop je?

Je verkoopt je zilver en goud het beste wanneer de koersen zeer voordelig zijn. De koersen liggen vandaag de dag zeer hoog, maar het voorspelde beeld is dat dit de komende jaren alleen nog maar hoger wordt. Zo ben je er bijna zeker van dat je geld in waarde zal stijgen. Daarom is dit een goed moment om je aankopen te doen. Wees er op tijd bij voordat de koersen weer veranderen en je zelf nadeliger uit bent.

Het beste kun je investeren in goud of zilverbaren. Deze blijven het meeste waard. Sieraden zijn niet ieders smaak en moeten weer bewerkt worden. Hetzelfde geldt ook voor bijvoorbeeld bestek en andere zilveren of gouden voorwerpen. Investeer alleen in sieraden wanneer je deze zelf eerst wilt dragen.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter