Wil jij een nieuwe auto kopen, maar weet je eigenlijk niet waar te beginnen? Vraag je je af of die nieuwe bedrijfswagen kopen binnen je budget valt, en/of die vito mercedes het echt waard is? Een auto is een flinke investering, en eentje die je niet zomaar moet doen. Eentje waar je goed over na moet denken, sterker nog. Hoe maak je die beslissing? Waar moet je allemaal aan denken? Lees gauw mee voor alle tips voor dé auto-aankoop van je dromen. 

 

Budgetteren kan je leren 

 

Een auto is geen eenmalige uitgave, maar een langlopende en blijvende investering. Dat is het eerste en belangrijkste om te onthouden. Bij een auto, of het nu een gezinsauto of een bedrijfswagen kopen is, schaf je niet alleen het motorvoertuig zelf aan, maar nog allerlei andere dingen. Allereerst heb je de blijvende, maandelijkse kosten, dingen als brandstof, routine-onderhoud, belastingen, verzekeringen en schoonmaak. Maar ook dingen die je minder goed kan voorspellen, zoals reparaties en ander onderhoud/schoonmaak waar je door verrast wordt. Kortom; een auto is geen eenmalige uitgave, maar iets waar je voor zult moeten blijven budgetteren in je maandelijkse uitgaven, plus een spaarpotje om onvoorziene kosten te kunnen overbruggen. Stel jezelf dus de blijvende en herhalende vraag of het nut wat je uit een auto haalt de blijvende kosten rechtvaardigt. 

 

Wensen vervullen 

 

Wat voor auto past er bij jou? Dat lijkt misschien een lastige vraag, maar hij wordt een stuk minder ingewikkeld als je je afvraagt wat voor wensen en behoeftes je hebt bij een auto. Stel je iemand voor die met de auto naar het werk wil, het liefst een duurzame auto wil waarmee hen ook nog een beetje de blits kan maken. Stel je nu een tweede automobilist voor; iemand die hun gezin en drie honden naar werk, school en opvang moet kunnen vervoeren in een auto waar iedereen comfortabel moet kunnen zitten. Dat zijn al twee hele andere mensen, en dus ook twee hele andere auto’s. Ga dus na wat je van je auto zou willen, en dan kom je vanzelf uit bij een mooie nieuwe bedrijfswagen of een vito mercedes.

 

Zowel budgetteren als uitgaan van je behoeftes; dat zijn de twee belangrijke adviezen die wij je kunnen geven over de aanschaf van een auto. Met die twee dingen in je achterhoofd schaf je bijna gegarandeerd een auto aan die precies bij jou past. Dus, waar wacht je nog op?

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter