In het zakelijke leven draait het om één ding; winst. Althans, dat is altijd wat je wijs wordt gemaakt. Vanaf jongs af aan en op school leer je altijd dat het draait om geld in het zakelijke leven. Daar denken wij echter een beetje anders over. Wij geloven dat het draait om één ander ding, en daar komt vaak geld van uit als resultaat. Dit gaat natuurlijk om progressie, zoals je al hebt kunnen zien in de titel van deze blog. Zolang je progressie maakt, is het goed. Je kunt best een beetje verlies lijden voor een tijdje, als je progressie maakt is het dat allemaal waard. Maar goed, als je dan weet dat je progressie moet boeken, is dat nog niet genoeg. Hoe doe je dit? Hoe zorg je voor datgene dat je zo nastreeft? Dát is precies wat we je gaan vertellen in deze blog. 

Leren

Als mensen, en helemaal tegenwoordig, denken we dat we alle wijsheid in pacht hebben. Op de een of andere manier geloven we dat we alles weten wat we moeten weten en vaak is juist dat hetgene dat ons vrij onwetend maakt. Als je progressie wil boeken, moet je je beseffen dat je dingen moet leren. Als je dingen wil leren, moet je aan jezelf toegeven dat je dingen kunt leren. Als je dingen kunt leren, dan kom je erachter dat je niet alles weet. Als je dingen wil leren, moet je eerst een onderwerp kiezen waar je over wil leren. Neem nu bijvoorbeeld iets over een sap systeem leren bij planlogic.nl. Dit komt erg goed van pas in je bedrijfsvoering, dus wellicht is het iets voor jou. Planlogic, jouw sap business one partner, leert je alles over de handigheidjes van dit mooie programma.

Luisteren

Leren en luisteren houden natuurlijk een beetje verband met elkaar, maar toch zit er een wezenlijk verschil tussen. Zo is het belangrijk dat je bij het luisteren naar dingen goed luistert naar wat er gezegd wordt en wat de onderliggende motieven zijn van mensen. Wat willen ze nu echt? Waar kan jij hen daarbij helpen? Wat voor kansen zitten er in hetgeen de mensen zeggen? Zo kunnen we wel even doorgaan, maar als je ervan uitgaat dat mensen iets nuttigs te melden hebben en dus luistert, kom je er vaak achter dat dit ook daadwerkelijk het geval is.

 

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter