Gedurende ons leven komen wij vaak voor lastige beslissingen te staan. Niet elke keuze is nou eenmaal super snel gemaakt. Vaak komt er veel twijfel kijken bij lastige keuzes. Het is soms erg lastig om een keuze te maken, omdat je vooraf nog niet weet wat een bepaalde beslissing voor gevolgen gaat hebben. Het hebben van twijfels kan gezond zijn, maar continue twijfelen is alles behalve ideaal en kan ook zorgen voor veel vervelende momenten. Het is dan ook fijn als je twijfels weet te voorkomen tot een bepaald niveau.  

1. Weet dat je aan het twijfelen bent

Als eerst is het belangrijk dat je jezelf op de hoogte stelt van het feit dat je aan het twijfelen bent. Dit kan bijvoorbeeld tijdens het shoppen. Als jij kleding aan het bekijken bent van in gold we trust kan het zijn dat je twijfelt of je een in gold we trust hoodie of shirt moet kopen. Dit is een beslissing waarbij je een keuze moet maken die gelukkig geen heftige gevolgen gaat hebben in je leven. Toch is het handig om in deze situatie te benoemen dat je aan het twijfelen bent en om te kijken wat de reden is hiervan. Helaas komt twijfel ook voor bij lastigere momenten, zoals het kiezen van een studie. Dit heeft invloed op je toekomst en daarom kan je achter deze keuze veel druk voelen en nog meer twijfelen.

2. Schrijf het uit

Wanneer je tegen een probleem aanloopt is het soms erg nuttig om dit uit te schrijven. twijfelen kan veel stress veroorzaken en daarom is het fijn als je zo snel mogelijk duidelijkheid krijgt voor jezelf. Wanneer je het probleem uitschrijft voor jezelf en hier ideeën bij gaat schrijven kan dit zorgen dat je eerder tot een oplossing weet te komen.

3. Vraag om hulp

Iets anders waar je erg veel aan kunt hebben wanneer je heel erg aan het twijfelen bent is hulp. Vraag mensen om hulp waarvan jij hun mening waardeert en denkt dat deze mensen echt iets kunnen toevoegen aan jouw oplossing. Je moet wel onthouden dat iedereen een eigen mening heeft en dat je niet altijd hoeft te luisteren naar het advies dat mensen aan je geven.

4. Neem even een pauze

Als laatst is het soms ook nuttig om even iets anders te gaan doen wanneer je erg aan het twijfelen bent. Zorg dat je iets anders gaat doen waar je met je gedachte bij moet zijn, zodat je even aan iets anders denkt. Daarna kun je anders naar het probleem kijken.

 

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter