Het is een vraag die bij veel mensen wel echt op de lippen brand. Heeft u momenteel de hypotheek die het beste bij uw situatie past? Het is natuurlijk handig om iedere keer als uw eigen situatie veranderd een gesprek met een hypotheekadviseur te voeren. Deze kan u tot in detail vertellen waar u financieel gezien staat en naar toe beweegt. Door hun jarenlange ervaring en het feit dat ze continue in deze wereld bezig zijn kunnen ze een goede inschatting geven hoe de markt zich de veranderd. Weet u wanneer u deze specialisten in moet schakelen, in dit blog vindt u hier meer informatie over.

Inschattingen van de hypotheek

Het is voor alle partijen spannend om een nieuw huis te zoeken. Voor zowel de koper als verkoper is het een begin van een nieuw hoofdstuk. Veel mensen hebben geen idee hoeveel ze precies kunnen lenen voor hun nieuwe droomhuis. Dit kan veel leed met zich mee brengen doordat men al direct op zoek gaat naar een huis wat bij hun past zonder een indicatie wat het maximale bedrag is dat ze kunnen lenen. Het advies hierbij is dus om voordat u op zoek gaat naar een nieuw huis direct een hypotheekadviseur in te schakelen. Deze kan u bijvoorbeeld adviseren om de hypotheekrente 30 jaar vast te zetten. Zeker als er een stijging van de hypotheekrente wordt verwacht kan dit een beslissing zijn die u financieel gezien een hoop kan schelen. Of u nou in loondienst bent, een ondernemer of momenteel nog uit dienst met een baan in zicht. Iedere mogelijke persoon heeft een mogelijkheid om een hypotheek aanvraag te doen.

Gesprek met een hypotheekadviseur

Een eerste gesprek met zo’n adviseur kan vaak op verschillende plekken. Of u dat nou liever vanuit het comfort van uw eigen huis doet of toch liever op het kantoor bij de adviseur zelf. Tegenwoordig is het bij veel instanties ook mogelijk om dit gesprek online te voeren. Het is handig om van te voren alvast wat gegevens bij elkaar te verzamelen. Zoals de papieren van uw huidige huis, om de eventuele huidige waarde te bepalen. Als u in loondienst bent is het verstandig om jaar opgaves te verzamelen en als ondernemer is het handig om vast de jaarcijfers van uw ondernemen klaar te hebben liggen. De hypotheekadviseur kan u dan direct informatie verschaffen over de actuele hypotheekrente. Hiervoor heeft de adviseur ook al uw huidige schulden nodig.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter