Als je toe bent aan een nieuwe fiets omdat je fiets er niet meer goed uitziet, dan is het verstandig om een nieuwe fiets aan te schaffen. Een fiets is namelijk zeer handig als je in een grotere stad zoals Amsterdam woont omdat jij je dan makkelijker en sneller kan verplaatsen door het centrum van Amsterdam. Amsterdam staat namelijk ook bekend als de fietsen hoofdstad van de wereld en Nederland staat wereldwijd sowieso bekend als een fietsland. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten fietsen verkrijgbaar op de markt en daarom is het soms moeilijk om de juiste keuze te maken. Als je dit artikel leest kan je wellicht een makkelijkere keuze maken uit de vele beschikbare fietsen. 

 

De Omafiets

De omafiets is een stijlvolle en klassieke Nederlandse fiets. Deze fiets is zeer populair onder de vrouwen in Nederland en je ziet er ook steeds meer mannen op fietsen. Mannen gietsen hebben namelijk vaak een stang in het midden en dat vinden de meeste mannen zeer vervelend. Als je een nieuwe omafiets aanschaft, is het belangrijk dat je ook een goed slot hebt. Omafietsen worden namelijk extreem veel gestolen in Nederland omdat het een zeer gewild product is. 

 

De elektrische fiets

Als je vaak grotere afstanden moet fietsen om naar school of werk te gaan, dan is het verstandig om te kijken naar een elektrische fiets. Een elektrische fiets heeft trapondersteuning die ervoor zorgt dat je met een klein beetje kracht en hele hoge snelheid behaald. De meeste elektrische fietsen kunnen maximaal 25 kilometer per uur maar er zijn ook fietsen die daar bovenuit steken. Een elektrische fiets is daarom ook geschikt voor reumapatiënten en vrouwen en mannen die ouder zijn dan 60 jaar. Als je een elektrische fiets wilt aanschaffen dan is het verstandig als je voor een elektrische fiets middenmotor kiest. Doordat de motor in het midden van de fiets zit, kan je veel beter balans houden. Dit is heel handig als je 25 kilometer per uur of harder fiets. 

 

Hoe voorkom ik diefstal

Fietsen worden vaak gestolen en dat is zeer vervelend. Er zijn enkele methodes bekend waardoor je de kans op diefstal kan verkleinen. Een van de bekendste is het hebben van een extra slot en deze om zowel het wiel als het frame te verbinden. Hierdoor kunnen ze niet je wiel losschroeven er met de frame ervandoor gaan. Dit klinkt vreemd maar het gebeurd helaas vaak genoeg. 

 

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter