Als u net een woning heeft gekocht of hebt laten bouwen, dan komt er een moment dat u ook voor een soort verwarming moet kiezen. U wilt namelijk dat de verwarming zo min mogelijk energie verbruikt en het de woning goed verwarmt. Hier kunt u meer informatie vinden over de verschillende soorten verwarmingen die zuinig zijn en uw woning goed verwarmen. 

Zorg eerst dat uw woning goed geïsoleerd is

Het plaatsen van een energiezuinige verwarming heeft weinig zin als uw woning niet goed geïsoleerd is. Omdat uw woning snel warmte verliest moet de energiezuinige verwarming volle toeren draaien om het huis op optimaal temperatuur te krijgen en dit ook te behouden. U gaat dus weinig tot geen energie besparen als uw woning niet goed geïsoleerd is. Een goed geïsoleerde woning kunt u ook herkennen aan de energielabel. Hoe hoger de score, hoe beter de woning geïsoleerd is en dat houd ook in dat de woning meer waard is. 

Infrarood warmtepanelen

Uw woning verwarmen zonder dat u daar energie voor gebruikt is tegenwoordig ook mogelijk. U kunt dan het beste kiezen voor het plaatsen van infrarood verwarming. Deze panelen nemen warmte op zonder dat het kouder word in uw woning. Dit is vaak overbodige warmte zoals warmte dat vrijkomt door het douchen of door de zon. Als het wat kouder word in een ruimte en er behoefte is aan warmte, dan laat de infrarood warmtepaneel langzaam de opgeslagen warmte los. Dit is dus uitstekend geschikt voor ruimtes waar veel warmte vrijkomt zoals in een badkamer of in een keuken. 

Radiator zonder gasaansluiting

Als u geen gasaansluiting hebt wanneer u een nieuwe woning heeft gekocht of laten bouwen, dan is het nog steeds een aanrader om radiatoren te plaatsen als u niet voldoende hebt aan de warmte van infrarood verwarming. Radiators kunnen namelijk ook goed verwarmd worden door elektriciteit. Er bestaan ook slimme radiators die energiezuinig zijn en zoveel mogelijk energie proberen te besparen. Vaak kunt u deze radiators ook verbinden met een slimme thermostaat. De thermostaat kan namelijk alle radiatoren in uw woning bedienen en ervoor zorgen dat hier energie bespaard word. Dit is niet alleen goed voor uw portemonnee maar ook voor het milieu. 

Vraag om advies

Wanneer u niet weet welke soort verwarming het beste bij uw woning en budget past, dan kunt u het beste om advies vragen aan een expert die bij een webwinkel of winkel werkt waar ze zich richten op de verkoop van verwarmingen. Door in gesprek te gaan met een expert komt u er al snel achter welke type verwarming bij uw woning past. 

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter