Wil jij ‘s zomers heerlijk kunnen ontspannen in je eigen tuin? Droom je ervan om ook ook ruimte over te houden om er gezellig te kunnen barbecueën, je kinderen lekker te laten spelen of een mooie moestuin in aan te leggen, maar heb je een relatief kleine tuin? Dan is het belangrijk dat je slim gebruik maakt van de beschikbare ruimte om al deze belangrijke componenten toch in je tuin te kunnen verwerken. Benieuwd hoe je dit slim aanpakt? Lees dan snel verder voor de beste tips. 

 

Een slimme lounge-area

Wanneer je een kleine tuin hebt, is het belangrijk dat je de inrichting hierop aanpast. Koop je bijvoorbeeld een grote loungeset, dan is hiermee een erg groot gedeelte van je tuin al vol. Maak daarom slim gebruik van de ruimte die je hebt en werk met kleiner meubilair om in je behoeften te voorzien. Op het gebied van loungesets kun je dit doen door geen grote loungebank aan te schaffen, maar door juist een mooie loungestoel tuin aan te schaffen. Dit is een tuinstoel met een heerlijke, ontspannen zit die veel minder ruimte inneemt dan een reguliere loungebank.

 

Werk de hoogte in

Als je een kleine tuin tot je beschikking hebt, staat deze al snel vol wanneer je op één niveau werkt. Veel mensen vergeten echter dat hun tuin niet ophoudt bij de vloer, maar dat ze ook gebruik kunnen maken van de ruimte die ze de hoogte in beschikbaar hebben. Wil je bijvoorbeeld graag een moestuin in je kleine tuin verwerken? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om een verticale moestuin aan te schaffen. Ook is de schutting een ideale plek om mooie bloembakken met prachtig kleurende bloemen aan te bevestigen. 

 

Houd het simpel en clean

Een kleine tuin oogt al snel rommelig. Dit voorkom je door de inrichting van de tuin te doen aan de hand van strakke lijnen. Ook kun je beter werken met een aantal grote bloempotten dan veel kleine bloempotjes. Tenslotte doen grote vierkante tegels in de tuin het geheel ruimtelijker ogen dan wanneer je werkt met kleinere tegels. 

 

Kies voor wintervaste planten

Heb je een kleine tuin? Dan heb je beperkt de ruimte voor het plaatsen van bloemen en planten. Het is dan ook aan te raden om de tuin vol te zetten met wintervaste planten. Zo voorkom je dat je tuin er alleen goed uitziet in het voorjaar of de zomer en heb je het gehele jaar plezier van je tuin.

 

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter