Eens in de zoveel tijd komt het voor dat je nieuwe meubels wilt of misschien zie je graag een andere eethoek. In plaats van altijd blijven wensen, is het tijd om actie te ondernemen. Wat houd je tegen om een totale huis make-over te doen? Je kunt thuis verschillende dingen veranderen. Zo is het leuk om de muren een nieuwe kleur te geven, open ruimtes te creëren en de keuken moderner te maken. Lees hieronder verder en doe inspiratie op.  

Kleurencombinaties

Kleuren kunnen heel bepalend zijn voor een ruimte. Het is dan ook een aanrader om na te denken over mooie kleurencombinaties thuis. Online vind je verschillende kleurenpaletten die je inspiratie geven. Tegenwoordig zijn complementaire kleuren razend populair. Op het eerste oog lijken de kleurencombinaties misschien vreemd, maar niks is minder waar. Kleuren versterken elkaar waardoor het als geheel prachtig is. Het is de kunst om een balans te vinden tussen een basiskleur en een kleur waarmee je kleine accenten legt. Een andere trend is om kleuren te gebruiken die samen een kwaliteitscontrast creëren. Hierbij combineer je felle kleuren met doffe kleuren waardoor de helderste kleur er mooi tussenuit springt. 

Creëer een open ruimte

Wil je een drastische verandering in de inrichting van je huis? Dan is het een idee om wat meer open ruimtes te creëren thuis. De vraag is natuurlijk hoe je dat moet doen. Hiervoor zijn verschillende opties. Voor welke je kiest, hangt natuurlijk af van jouw wensen en budget. De eerste manier om thuis meer openheid te creëren, is door accenten te leggen met verlichting. Ga bijvoorbeeld voor een grote eettafel lamp en gebruik een hippe, staande lamp in de zithoek. Daarnaast kan je met een focuspunt de ruimte groter laten ogen dan deze in werkelijkheid is. Voorbeelden van mooie focuspunten zijn een openhaard of een unieke hangstoel. Heb je wat meer budget, dan is het een idee om muren eruit te halen. Is jouw keuken afgescheiden van de woonkamer en zithoek? Door muren te verwijderen, krijg je een grote (open) ruimte die je naar eigen inzicht kunt inrichten. 

Nieuw uiterlijk van buiten

Als je een totale huis make-over doet, kan je de buitenkant natuurlijk niet vergeten. Dit is alleen net wat complexer, omdat je niet met interieur kan werken om tot een mooi geheel te komen. Toch hoeft het niet lastig te zijn. Zo kun je bijvoorbeeld snel en eenvoudig alle kozijnen verven. Ook is het een idee om voor keralit gevelbekleding te gaan. Dit is een duurzame, onderhoudsarme gevelbekleding met een lange levensduur. Daarnaast heb je keuze uit verschillende soorten gevelbekleding. De stijl kun je dus helemaal zelf bepalen.  

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter